Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Aby se svačinka v boxu nerozpojila, zapíchněte do housek kousek špejle nebo párátko.
TIP 2: Místo vajíčka můžete bulky potřít osolenou vodou.
TIP 3: Malé bulky jsou upečené za 10–15 minut, pokud je však chcete mít tmavší, nechejte je péct o pár minut déle.
Mléko rozpustíme a vmícháme do něj droždí i cukr. Do směsi vsypeme mouku, přidáme vajíčko, olej a pečlivě vypracujeme těsto.
Těsto uložíme na teplé místo, přikryjeme ho utěrkou a necháme minimálně 60 minut kynout.
Poté z vykynutého těsta tvarujeme malé bulky. Bulky skládáme na plech vyložený pečicím papírem a ještě je necháme dalších 20 minut dokynout.
Žloutek ochutíme solí a bulky s ním potřeme, získají krásnou barvu. Troubu předehřejeme na 180 °C. Bulky pečeme asi 10 až 15 minut dozlatova.
Hotové housky necháme vychladnout. Poté je podélně rozřízneme a obě půlky pomažeme máslem.
Zeleninu očistíme a necháme okapat. Na spodní část dáme kousek salátového listu, na něj plátek rajčete a šunku. Chutnou svačinku pro děti uzavřeme druhou půlkou housky a nachystáme ji do boxu.