Recepty Předkrmy Studené Domácí paštika s jablky

Ingredience

500 g kuřecích jater
200 ml bílého vína
100 ml smetany na vaření
250 g anglické slaniny
1 jablko
½ cibule
2 ks bobkového listu
1 hrst vlašských ořechů
máslo
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno.

2

Játra očistěte a nakrájejte na kostičky.

3

Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí. Poté vmíchejte jablka a ještě krátce restujte.

4

Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol.

5

Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla.

6

Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy.

7

Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.

8

Uložte přes noc do lednice a nechte paštiku ztuhnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3