Domácí paštika se šalvějí a koňakem

Ingredience

300 g kuřecích jater
70 g másla (na paštiku)
40 g másla (na zalití paštiky)
1 polévková lžíce olivového oleje
150 g smetany ke šlehání
1 cibule
2 lžičky vegety
6 cl koňaku (1 panák)
1 hrst šalvěje (nasekané)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky.

2

Máslo s olivovým olejem na středně silném stupni (já mám stupnů 9 na indukci a zvolila jsem 7) v pánvi zahřejte a poté do pánve vhoďte cibuli, kterou restujte.

3

Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájená játra a ze všech stran je opečte.

4

Jatýrka zalijte koňakem a za občasného míchání nechte alkohol odpařit.

5

Přidejte sůl, pepř a koření vege rajčátka.

6

Když jsou jatýrka uvnitř udělaná, zalijte vše smetanou a přidejte šalvěj.

7

Vše z pánve přendejte do vysoké úzké nádoby (nejlépe od mixéru) a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.

8

Paštiku přendejte do nějakých hezkých skleniček, ve kterých chcete paštiku uchovávat.

9

Nyní si rozehřejte opět máslo a když je rozpuštěné, tak jím zalijte paštiku ve skleničce.Navrch ještě posypte nasekanou šalvějí.

10

Dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny. Podávejte s pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3