Recepty Hlavní jídla Ryby Domácí pečenáče

Ingredience

1 kg pstruha (nejlépe sleďů, vykuchaných, vcelku a bez hlavy)
sůl
mletý černý pepř
hladká mouka
mletá paprika
150 g slunečnicového oleje
Marináda:
2 cibule
2 kyselé okurky
40 g mrkve
2 kapie
600 ml vody
400 ml bílého vinného octa
8 kuliček pepře
2 bobkové listy
2 lžičky hořčičných semínek

Postup přípravy

1

Celé ryby pořádně osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a důkladně osmažíme ze všech stran dozlatova.

2

Poté co máme ryby připravené, se pustíme do výroby nálevu. Vodu svaříme s octem a kořením, přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev na kolečka, cibuli na tenká půlkolečka, okurku a kapii na kostičky) a vaříme, dokud nezměkne.

3

Ryby si rozdělíme do větších zavařovacích sklenic, zalijeme nálevem a zavaříme. Takto připravené pečenáče můžeme uchovávat až rok. Nejlepší jsou s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami s máslem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3