Domácí pečenáče
Autor
Pavlína M.
Třeboň
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Asi vás to překvapí, ale recept na domácí pečenáče mám, asi jako jediný, od svého tatínka. Jejich přípravu měl u nás vždycky pod palcem právě on a pokaždé byly tak skvělé, že jsme se po nich mohli utlouct a vždy jsme nedočkavě čekali, než budou správně odležené, abychom už mohli načít první sklenici této úžasné rybí dobroty. Při jejich přípravě můžete použít jakýkoli druh ryby, i sladkovodní mají kolikrát lepší chuť než mořské ryby. Já sama jsem si však oblíbila právě tyto ze sleďů a myslím, že se s nimi i velmi dobře pracuje při obalování a smažení a chuťově nemají chybu.
Ingredience
1 kg ryby s bílým masem (nejlépe sleďů, vykuchaných, vcelku a bez hlavy)
sůl
pepř
hladká mouka
mletá paprika
150 g oleje
Marináda:
2 cibule
2 kyselé okurky
40 g mrkve
2 kapie
600 ml vody
400 ml octa
8 kuliček pepře
2 bay leaf
2 lžičky hořčičné semínko
Autorův příběh
Asi vás to překvapí, ale recept na domácí pečenáče mám, asi jako jediný, od svého tatínka. Jejich přípravu měl u nás vždycky pod palcem právě on a pokaždé byly tak skvělé, že jsme se po nich mohli utlouct a vždy jsme nedočkavě čekali, než budou správně odležené, abychom už mohli načít první sklenici této úžasné rybí dobroty. Při jejich přípravě můžete použít jakýkoli druh ryby, i sladkovodní mají kolikrát lepší chuť než mořské ryby. Já sama jsem si však oblíbila právě tyto ze sleďů a myslím, že se s nimi i velmi dobře pracuje při obalování a smažení a chuťově nemají chybu.
Postup přípravy
1
Celé ryby pořádně osolíme, opepříme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a důkladně osmažíme ze všech stran dozlatova.
2
Poté co máme ryby připravené, se pustíme do výroby nálevu. Vodu svaříme s octem a kořením, přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev na kolečka, cibuli na tenká půlkolečka, okurku a kapii na kostičky) a vaříme, dokud nezměkne.
3
Ryby si rozdělíme do větších zavařovacích sklenic, zalijeme nálevem a zavaříme. Takto připravené pečenáče můžeme uchovávat až rok. Nejlepší jsou s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami s máslem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4