Recepty Nápoje Nealkoholické Domácí pečený čaj plný ovoce

Ingredience

200 g jablek
200 g hrušek
3 pomeranče
200 g švestek
200 g mražených malin
900 g krystalového cukru
200 ml rumu
1 citron
1 lžička mleté skořice
3 ks hřebíčku

Postup přípravy

1

Jablka a hrušky nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme se jadýrek. Pomeranče a citron oloupeme, švestky rozpůlíme a zbavíme pecky. Všechno ovoce, kromě malin, nakrájíme na menší kousky.

2

Ovoce dáme do misky a zasypeme cukrem. Vše promícháme. Ochutíme skořicí, vmícháme rum, hřebíček a mletou skořici.

3

Předehřejeme troubu na 220 °C. Na přípravu pečeného čaje budeme potřebovat plech s vyšším okrajem. Ovoce rozložíme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut. Hotové ovoce necháme vychladnout a vyndáme z něj hřebíčky.

4

Na čaj budeme potřebovat skleničky s víčkem, které musí být důkladně čisté. Skleničky nahřejeme a naplníme ještě teplým ovocem. Skleničky uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3