Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Jak pečený čaj pít? Jednoduše zalijte 1-2 čajové lžičky směsi horkou vodou.
Omyté ovoce nakrájíme na malé kostičky. Jablka můžeme použít i se slupkou, kaki také není nutné loupat, naopak citrusy přidáme bez kůry.
Ovoce přidáváme přibližně ve stejných poměrech. Můžeme použít jakékoli druhy dle chuti, čerstvé i mražené. Do pekáčku přidáme hřebíček několik hvězdiček badyánu a skořici. Následně přisypeme třtinový cukr (čím více, tím bude čaj sladší). Promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C za občasného míchání 30 minut.
Ještě horkou směs plníme do sklenic, pečlivě ji uzavřeme a uzávěrem dolů necháme vychladnout.