Domácí pečený čaj z 5 druhů ovoce s vánočním kořením

Ingredience

kiwi

jablka

kaki

citron

pomeranč

hřebíček celý

badyán

celá skořice

třtinový cukr

Popis

TIP: Jak pečený čaj pít? Jednoduše zalijte 1-2 čajové lžičky směsi horkou vodou.

Postup přípravy

1

Omyté ovoce nakrájíme na malé kostičky. Jablka můžeme použít i se slupkou, kaki také není nutné loupat, naopak citrusy přidáme bez kůry.

2

Ovoce přidáváme přibližně ve stejných poměrech. Můžeme použít jakékoli druhy dle chuti, čerstvé i mražené. Do pekáčku přidáme hřebíček několik hvězdiček badyánu a skořici. Následně přisypeme třtinový cukr (čím více, tím bude čaj sladší). Promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C za občasného míchání 30 minut.

3

Ještě horkou směs plníme do sklenic, pečlivě ji uzavřeme a uzávěrem dolů necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4