Recepty Předkrmy Studené Domácí pivní BBQ omáčka
Ingredience
¼ šálku piva (tmavého)
1 šálek kečupu
¼ šálku cukru (hnědého)
¼ šálku jablečný ocet
¼ šálku cibule (nadrobno nasekané)
1 pl medu
1 pl worcestr (omáčky)
Postup přípravy
1
Vše spolu smícháme v hrnci a za stálého míchání zahříváme asi 35 minut.
2
Necháme asi 5 minut vychladnout a rozmixujeme na hladkou konzistenci.
3
Tip: Z tohoto množství vyjde asi 2,5 šálky omáčky. Nespotřebované množství nalijeme do čisté zavařovací sklenice, pořádně uzavřeme, zalijeme vodou a přivedeme do varu. Pak vaříme asi 5 minut. Takto zavařená omáčka nám vydrží po celou grilovací sezónu.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept