Recepty Dezerty Pečené Domácí pivní rohlíčky

Ingredience

½ sklenice slunečnicového oleje
¾ kostky čerstvého droždí
1 hrnek světlého piva
sůl
celý kmín
1 vejce
1 lžíce mléka
4 hrnky polohrubé mouky

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme kvásek, který uděláme z teplého piva a droždí. Připravíme si mouku, kterou osolíme a vytvoříme důlek, do kterého vlijeme kvásek.

2

Jakmile se na kvásku vytvoří bubliny, zalijeme těsto zbytkem piva, přidáme půl sklenky oleje, žloutek a těsto zpracujeme. Poté necháme 35 minut kynout.

3

Po vykynutí těsto začneme zpracovávat. Vytvoříme malé bochánky, které rozválíme na placky, které poté srolujeme do tvaru rohlíku. Všechny vytvarované rohlíčky potřeme buď žloutkem, nebo bílkem s rozmíchaným mlékem a špetkou soli. Jako poslední posypeme rohlíky přísadou, kterou jsme si vybrali. U nás je to právě mořská sůl.

4

V troubě pečeme na 150 stupňů a po 5 minutách přepneme na horkovzduch a pečeme dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3