Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si připravíme kvásek, který uděláme z teplého piva a droždí. Připravíme si mouku, kterou osolíme a vytvoříme důlek, do kterého vlijeme kvásek.
Jakmile se na kvásku vytvoří bubliny, zalijeme těsto zbytkem piva, přidáme půl sklenky oleje, žloutek a těsto zpracujeme. Poté necháme 35 minut kynout.
Po vykynutí těsto začneme zpracovávat. Vytvoříme malé bochánky, které rozválíme na placky, které poté srolujeme do tvaru rohlíku. Všechny vytvarované rohlíčky potřeme buď žloutkem, nebo bílkem s rozmíchaným mlékem a špetkou soli. Jako poslední posypeme rohlíky přísadou, kterou jsme si vybrali. U nás je to právě mořská sůl.
V troubě pečeme na 150 stupňů a po 5 minutách přepneme na horkovzduch a pečeme dozlatova.