Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mouku smícháme se solí. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a cukr. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
Z mouky a kvásku vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo asi na 40 minut.
Než nám těsto vykyne, uděláme si rajčatovou omáčku, která je základem pro každou pizzu. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Na rozpáleném oleji česnek jen krátce orestujeme dozlatova.
Rajčata z plechovky rozmixujeme ponorným mixérem a nalijeme je na pánev, vše promícháme.
Bazalku nakrájíme na drobno a vmícháme ji do omáčky. Jakmile se začne omáčka vařit, podle chuti ji osolíme a osladíme.
Vykynuté těsto vyválíme, pokud chceme připravit více porcí pizzy, rozdělíme ho na polovinu a vyválíme.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Pizzu přendáme na plech s pečicím papírem, pomažeme ji rajčatovou omáčkou a necháme ještě 15 minut kynout.
Pizzu pečeme asi 8 minut dozlatova. Během toho si připravíme šunku, rukolu a parmazán, který nastrouháme škrabkou na sýr. Pokud ji nemáme, použijeme škrabku na brambory.
Hotovou pizzu poklademe šunkou, rukolou a sýrem.