Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Domácí pizza s parmskou šunkou a rukolou

Ingredience

Na těsto
500 g hladké pizza mouky
250 ml vody (vlažné)
1 lžička soli
1 lžička krystalového cukru
25 g čerstvého droždí
1 lžíce extra panenského olivového oleje
Tomatová omáčka
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě (1 plechovka)
2 stroužky česneku
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce čerstvé bazalky
sůl
krystalový cukr
Na pizzu
70 g Italiano Prosciutto Crudo
60 g parmazánu
1 hrst rukoly

Postup přípravy

1

Mouku smícháme se solí. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a cukr. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.

2

Z mouky a kvásku vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo asi na 40 minut.

3

Než nám těsto vykyne, uděláme si rajčatovou omáčku, která je základem pro každou pizzu. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Na rozpáleném oleji česnek jen krátce orestujeme dozlatova.

4

Rajčata z plechovky rozmixujeme ponorným mixérem a nalijeme je na pánev, vše promícháme.

5

Bazalku nakrájíme na drobno a vmícháme ji do omáčky. Jakmile se začne omáčka vařit, podle chuti ji osolíme a osladíme.

6

Vykynuté těsto vyválíme, pokud chceme připravit více porcí pizzy, rozdělíme ho na polovinu a vyválíme.

7

Troubu předehřejeme na 250 °C. Pizzu přendáme na plech s pečicím papírem, pomažeme ji rajčatovou omáčkou a necháme ještě 15 minut kynout.

8

Pizzu pečeme asi 8 minut dozlatova. Během toho si připravíme šunku, rukolu a parmazán, který nastrouháme škrabkou na sýr. Pokud ji nemáme, použijeme škrabku na brambory.

9

Hotovou pizzu poklademe šunkou, rukolou a sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3