Recepty Hlavní jídla S masem Domácí plněná rajčata

Ingredience

200 g mletého hovězího masa
200 g mletého vepřového masa
150 g eidamu
50 g anglické slaniny
2 cibule
8 rajčat (větších)
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Rajčata umyjeme a uřízneme jejich vrchní část, vršky si odložíme stranou. Rajčata vydlabeme a ochutíme pepřem a solí.

2

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemno. Slaninu nakrájíme na malé kousíčky a společně s cibulí ji vložíme na rozpálenou pánev a osmažíme.

3

Sýr nastrouháme na jemno, smícháme jej s osmaženou směsí. Přidáme hovězí a vepřové mleté maso a vše důkladně zamícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Směsí naplníme vydlabaná rajčata, na maso položíme odříznutou vrchní část rajčat a vyskládáme je na pečící papír.

5

Rajčata dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi na 35 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3