Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Předkrmy Studené Domácí ricotta

Ingredience

750 ml polotučného mléka
250 ml smetany na vaření
1 citron (2 lžíce šťávy)
½ lžičky soli

Postup přípravy

1

Připravte si plátýnko a vyložte jím cedník.

2

Mléko, smetanu, citronovou šťávu a sůl smíchejte a zahřívejte, dokud se směs nepřiblíží bodu varu.

3

Poté ji přeceďte přes plátýnko a nechte řádně okapat. Může to trvat až 60 minut. Vzniklou ricottu můžete ihned podávat, nebo ji přendat do plastové nádoby a takto ji uchovat v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2