Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Děti milují rybí prsty, tak proč jim rovnou neudělat domácí, kterým se nic nevyrovná? Ryby jsou navíc zdravé.
„Přimět děti a mladé lidi konzumovat ryby nebývá vůbec snadné – rybí prsty jsou snad jedinou výjimkou. Ty doma připravené představují jednoznačně lepší variantu než kupované polotovary, u kterých hrozí, že nebudou obsahovat deklarované množství masa. Výrobci navíc mnohdy používají přídavné látky včetně zvýrazňovačů chutí, jejichž konzumace dětmi je nevhodná. Maso z mořských ryb je přitom zdravé, obsahuje kromě vitamínů a omega 3 mastných kyselin také plnohodnotné bílkoviny a jód, které jsou pro správný vývoj dětí důležité. Pokud budete rybí prsty smažit, olej rozhodně nepřepalujte, nesmí se vám z něj kouřit. Usmažené prsty by měly mít zlatavou barvu, určitě nedávejte dětem přepálené kousky. Před samotným servírováním nechte olej okapat na ubrousku a servírujte s citronem,“ doporučuje odbornice na zdravou výživu Zuzana Pavelková Šafářová.
Podusíme filety.
Rozebereme maso na kousky a odstraníme kůstky.
Maso smícháme s rozdrcenými ovesnými vločkami.
Přidáme vejce, sůl a šťávu z citronu.
Uděláme hustou směs a necháme 15 minut v chladu.
Ze směsi vytvarujeme rybí prsty.
Rybí prsty obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance. Poté je osmažíme a můžeme podávat, ideálně s bramborovou kaší.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.