Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Pokud je pro vás rybíz příliš kyselý, je ideální ho zkombinovat se sladkými jahodami. Vyberte kvalitní kousky zralých jahod. Jahody i rybíz zbavíme stopek a nečistot.
Ovoce dvakrát důkladně propláchneme a necháme okapat. Jahody nakrájíme na kousky a společně s kuličkami rybízu je dáme do hrnce.
Ovoce rozmixujeme ponorným mixérem a přivedeme k varu. Přidáme cukr. Během vaření odstraňujeme pěnu. Po pěti minutách marmeládu odstavíme z plotny.
Abychom se zbavili zrníček z jahod a rybízu, ovocnou šťávu propasírujeme. Propasírovanou šťávu ještě krátce povaříme, stačí 4 minuty.
Sklenice vydezinfikujeme, propláchneme a vysušíme. Aby nám nepopraskaly, lehce je vyhřejeme. Do vyhřátých sklenic nalijeme hotovou marmeládu, sklenici uzavřeme a obrátíme dnem dolů. Hotovou marmeládu necháme vychladit.