Recepty Hlavní jídla Domácí sekaná z formy
Ingredience
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 vajíčka
2 stroužky česneku
špetka sušeného rozmarýnu
majoránka
pepř
sůl
mletý kmín
strouhanka
hovězí vývar
Postup přípravy
1
Cibuli nakrájíme na drobno. V misce promícháme hovězí a vepřové maso. Maso ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem, majoránkou, lisovaným česnekem a kmínem. Přidáme vajíčka a cibuli, důkladně promícháme.
2
Připravíme si formu na srnčí hřbet. Můžeme však péct i v pekáči. Sekanou vytvarujeme, obalíme ve strouhance a vložíme do formy, kde ji ještě tvarujeme, aby vypadala pěkně.
3
Maso podlijeme vývarem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme dozlatova a podle potřeby podléváme vývarem.
4
Hotovou sekanou podáváme například s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 3 měsíci
před 3 měsíci
20 min.
Hlavní jídla