Recepty Hlavní jídla S masem Domácí šťavnatá sekaná ve slaninovém kabátku

Ingredience

15 plátků anglické slaniny
250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
1 špetka sušeného rozmarýnu
1 špetka tymiánu
1 lžička majoránky
1 lžička čerstvé petrželky (na drobno nakrájené)
1 lžička plnotučné hořčice
4 hrsti strouhanky
vepřové sádlo
1 vejce
1 cibule
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Ve větší míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme do směsi. Následně přidáme také lisovaný česnek.

2

Masovou směs ochutíme solí, pepřem, hořčicí, petrželkou, majoránkou, tymiánem a rozmarýnem. Aby sekaná dobře držela a nerozpadala se, přidáme vajíčko. Rukama směs promícháme a zahustíme strouhankou.

3

Z masové směsi vytvarujeme sekanou, kterou pokryjeme plátky slaniny tak, aby byla celá obalená.

4

Troubu předehřejeme na 190 °C. Připravíme si pekáč, který vymažeme sádlem. Na něj položíme sekanou, pekáč překryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3