Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Domácí sušená rajčata

Ingredience

1 kg rajčat

sušená bazalka

čerstvá bazalka

sušený česnek

rozmarýn

olivový olej

sůl

Postup přípravy

1

Z rajčat dejte při nákupu přednost tvrdším kouskům. Rajčata očistíme a nakrájíme je na plátky.

2

Rajčata osolíme a ochutíme sušenou bazalkou, česnekem a rozmarýnem.

3

Rajčata sušíme v sušičce, ale lez použít také troubu. Troubu si předehřejeme na 120 °C, rajčata naskládáme na pečící papír a dáme je do trouby asi na 4 hodiny.

4

Jakmile jsou rajčata hotová, necháme je vychladnout. Vezmeme si skleničku a ⅔ naplníme rajčaty, prokládá lístky bazalky. Do sklenice nalijeme olivový olej a dobře ji uzavřeme.

5

Necháme uležet alespoň několik dní.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4