Domácí sýrové fondue

Ingredience

300 g sýra Gruyère
300 g ementálu
300 ml suchého bílého vína
3 bagety
1 lžíce bramborového škrobu
1 dcl třešňovice
1 stroužek česneku
1 špetka mletého muškátového oříšku
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Stroužek česneku oloupeme, rozdrtíme tupou stranou nože a potřeme s ním hrnec na fondue. Do třešňovice nasypeme škrob a rozmícháme.

2

Všechny druhy sýra nastrouháme na jemno a přidáme je do hrnce. Sýry zalijeme 1/3 vína, ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Za stálého míchání začneme směs ohřívat, aby se nám sýry rozpustily. Pozor, nesmí se vařit.

3

Jakmile se sýry rozpustí, podlijeme je zbytkem vína, vznikne nám omáčka hustší konzistence.

4

Do omáčky nakonec vlijeme třešňovici smíchanou se škrobem a stále ji zahříváme pouze na nízkou teplotu.

5

Bagetu nakrájíme na kostičky a napíchneme na vidličku na fondue.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3