Recepty Hlavní jídla Těstoviny Domácí tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Ingredience

400 g hladké mouky
4 vejce
1 lžíce olivového oleje
Rajčatová omáčka
600 g loupaných rajčat (v celku)
1 cibule
1 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíce sušeného oregana
2 stroužky česneku
krystalový cukr
mletý černý pepř
sůl

Popis

TIP: Z těsta lze připravit i jiné těstoviny, například lasagne.

Postup přípravy

1

Vajíčka rozmícháme, po lžičkách přidáváme hladkou mouku a pečlivě mícháme. Jakmile zapracujeme do vajíček všechnu mouku, ještě vmícháme olivový olej.

2

Vypracované těsto rozdělíme na 5 stejných částí, je to důležité proto, aby měly těstoviny přibližně stejnou délku.

3

Těsto necháme 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme ji na olivovém oleji.

4

Česnek oloupeme a rozdrtíme. Nadrcený česnek krátce orestujeme společně s cibulí. Rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem a nalijeme na pánev.

5

Omáčku ochutíme na drobno nakrájeným oreganem a bazalkou. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr. Necháme vařit 15 minut, aby se chutě propojily.

6

Každý kousek těstovin rozválíme na tenký plát a pomocí nože krájíme stejně široké nudle. Pokud máte přístroj na těstoviny, práci vám to výrazně ulehčí. Nemusíte těsto válet ani krájet a těstoviny budou mít stejnou šířku.

7

Čerstvé těstoviny vaříme v osolené vodě 3 až 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3