Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte vejce, olej a cca 1 dcl vlažné vody. Rukou nebo pomocí robota vypracujeme vláčné těsto. To musí být hladké a nesmí se nám lepit na ruce. Pokud lepí, přidejte více semolinové mouky.
Z těsta vytvoříme bochánek, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme cca 30 minut odpočinout.
Bochánek rozdělíme napůl a na pomoučeném vále ho vyválíme na tenkou placku. Pláty znova pomoučníme a přeložíme je napůl. Takto postupujeme, dokud nebude těsto úplně hladké a rovné. Pak jen pláty nakrájíme nožem na šířku tagliatelle.
Hotové těstoviny vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme cca 5-8 minut.