Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Jako míchátka do likéru přidejte celou skořici.
Připravíme si větší hrnec, do kterého nalijeme vodu. Postavíme ho na rozpálený sporák, na něj posadíme mísu, vklepneme do ní žloutky, přidáme vanilkový cukr a začneme šlehat nejlépe ručním šlehačem.
Když nám žloutková pěna zhoustne, přilijeme kondenzované mléko, smetanu, plnotučné mléko a přihodíme rozříznutý vanilkový lusk.
Směs mícháme metličkou stále ve vodní lázni. Nesmí se vařit. Když zhoustne, přilijeme brandy a ještě krátce prohřejeme.
Z likéru vyjmeme vanilkový lusk a necháme ho alespoň do druhého dne vychladit.