Domácí zeleninové chipsy

Ingredience

½ celeru
2 červené řepy (středně velké)
4 mrkve
tymián
sůl
olivový olej

Popis

Tip: Celer a řepa se pečou velmi dobře, mrkev hůře.

Postup přípravy

1

Všechnu zeleninu očistíme škrabkou.

2

Zeleninu naškrábeme na stejně silné proužky. Pochopitelně u řepy nebudeme mít symetricky stejné kousky, ale to je v pořádku.

3

Troubu předehřejeme na 140 stupňů.

4

Na pečící papír vyskládáme nastrouhanou zeleninu, zakápneme olivovým olejem, osolíme (na řepu dáme i tymián) a dáme péct.

5

Každá trouba je jiná a tak první várku hlídáme co 4 minuty a kontrolujeme, zda není spálená. Jedna várka by se měla péct kolem 20 minut.

6

Chipsy budou hotové až budou pěkne křupavé a zkroucené. Jedna strana plechu bude malinko křupavější než druhá, ale to je v pořádku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3