Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Celer a řepa se pečou velmi dobře, mrkev hůře.
Všechnu zeleninu očistíme škrabkou.
Zeleninu naškrábeme na stejně silné proužky. Pochopitelně u řepy nebudeme mít symetricky stejné kousky, ale to je v pořádku.
Troubu předehřejeme na 140 stupňů.
Na pečící papír vyskládáme nastrouhanou zeleninu, zakápneme olivovým olejem, osolíme (na řepu dáme i tymián) a dáme péct.
Každá trouba je jiná a tak první várku hlídáme co 4 minuty a kontrolujeme, zda není spálená. Jedna várka by se měla péct kolem 20 minut.
Chipsy budou hotové až budou pěkne křupavé a zkroucené. Jedna strana plechu bude malinko křupavější než druhá, ale to je v pořádku.