Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Domácí zeleninové chipsy

Ingredience

½ celeru
2 červené řepy (středně velké)
4 mrkve
tymián
sůl
olivový olej

Popis

Tip: Celer a řepa se pečou velmi dobře, mrkev hůře.

Postup přípravy

1

Všechnu zeleninu očistíme škrabkou.

2

Zeleninu naškrábeme na stejně silné proužky. Pochopitelně u řepy nebudeme mít symetricky stejné kousky, ale to je v pořádku.

3

Troubu předehřejeme na 140 stupňů.

4

Na pečící papír vyskládáme nastrouhanou zeleninu, zakápneme olivovým olejem, osolíme (na řepu dáme i tymián) a dáme péct.

5

Každá trouba je jiná a tak první várku hlídáme co 4 minuty a kontrolujeme, zda není spálená. Jedna várka by se měla péct kolem 20 minut.

6

Chipsy budou hotové až budou pěkne křupavé a zkroucené. Jedna strana plechu bude malinko křupavější než druhá, ale to je v pořádku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do27.04.2025.
Nakoupit online
34h 49m
t d h m s
Mrkev
1 kg, volný prodej
-32%
24,90
16 90
Mrkev
1 / 2