Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Nepečené Domácí žloutkový pudink

Ingredience

600 ml smetany ke šlehání (30%)
5 vajec (žloutků)
1 lžíce bramborového škrobu
1 vanilkový lusk
3 lžíce krystalového cukru
borůvky
čerstvé maliny

Postup přípravy

1

500 ml smetany nalijeme do hrnce a promícháme s cukrem.

2

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrábeme jeho obsah. Vanilková semínka vložíme do hrnce a přidáme i celý lusk.

3

Za občasného míchání přivedeme téměř k varu a poté odstavte. Vyjmeme celý lusk.

4

Zbylou smetanu vyšleháme se žloutky a škrobem. Žloutkovou smetanu postupně zašleháme do horké směsi v kastrůlku.

5

Kastrůlek vrátíme na sporák a za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.

6

Hotový pudink přelijeme do misky, ve které ho budeme servírovat, a necháme vychladit. Ozdobíme svým oblíbeným ovocem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2