Recepty Dezerty Nepečené Domácí žloutkový pudink

Ingredience

600 ml smetany ke šlehání (30%)
5 vajec (žloutků)
1 lžíce bramborového škrobu
1 vanilkový lusk
3 lžíce krystalového cukru
borůvky
čerstvé maliny

Postup přípravy

1

500 ml smetany nalijeme do hrnce a promícháme s cukrem.

2

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrábeme jeho obsah. Vanilková semínka vložíme do hrnce a přidáme i celý lusk.

3

Za občasného míchání přivedeme téměř k varu a poté odstavte. Vyjmeme celý lusk.

4

Zbylou smetanu vyšleháme se žloutky a škrobem. Žloutkovou smetanu postupně zašleháme do horké směsi v kastrůlku.

5

Kastrůlek vrátíme na sporák a za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.

6

Hotový pudink přelijeme do misky, ve které ho budeme servírovat, a necháme vychladit. Ozdobíme svým oblíbeným ovocem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3