Dort - borůvkové zrcadlo
Autor
Barbora M.
Kroměríž
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Tento recept jsem kdysi dávno našla v jednom časopise, ale postupem času jsme si ho upravili podle sebe. Máme ho rádi, protože je svěží a hodí se na naše letní setkání, kdy se celá rodina sejde a užívá letní dovolené na zahradě u naší babičky. Právě tento dezert nesmí nikdy chybět.
Ingredience
Na korpus:
150 g máslové sušenky
80 g másla
Na krém:
500 g měkkého tvarohu
250 g mascarpone
200 g moučkového cukru
100 g smetany ke šlehání
5 ks želatina v plátcích
½ borůvkového rozvaru
Na borůvkový rozvar:
350 g borůvky
40 g třtinového cukru
Na vrchní vrstvu:
½ borůvkového rozvaru
2 želatina plátky
Autorův příběh
Tento recept jsem kdysi dávno našla v jednom časopise, ale postupem času jsme si ho upravili podle sebe. Máme ho rádi, protože je svěží a hodí se na naše letní setkání, kdy se celá rodina sejde a užívá letní dovolené na zahradě u naší babičky. Právě tento dezert nesmí nikdy chybět.
Postup přípravy
1
Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a směsí vyložíme dortovou formu o velikosti 20cm. Necháme odpočinout cca 30 minut v lednici.
2
Předtím, než se dáme do přípravy krému, uděláme si borůvkový rozvar. Borůvky rozmixujeme, smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Poté vaříme ještě 10 minut a přepasírujeme přes sítko. Výslednou tekutinu si rozdělíme na dvě poloviny.
3
Do mísy si dáme mascarpone, cukr a smetanu. Šleháme asi 3 minuty, až se vše spojí, začneme postupně zašlehávat tvaroh. Polovinu borůvkového rozvaru přivedeme k varu, odstavíme z plotny a přidáme lehce vymačkanou želatinu, kterou jsme nechali 5 minut namočenou ve vodě. Do borůvkového rozvaru s želatinou dáme jednu lžíci tvarohového krému, promícháme a poté vše vlijeme do tvarohové směsi a důkladně rozmícháme. Výsledný krém naneseme na sušenkový základ a vložíme na 3 hodiny do lednice.
4
Druhou polovinu borůvkového rozvaru přivedeme k varu a přimícháme dva vymačkané plátky želatiny, které jsme nechali 5 minut namočené ve vodě. Vzniklé želé necháme chvilku zchladnout a velmi opatrně, nejlépe pomocí lžíce, rozléváme na povrch dortu. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4