Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Místo exotického ovoce můžete použít také lesní ovoce, čokoládu či banány.
Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 200 °C.
V míse ušlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Když už je téměř ušlehaný, přidávejte pomalu cukr. Dále lehce šlehejte v jemnou, hustou a hladkou hmotu.
Plech vyložte pečicím papírem. Tvořte na něj z hmoty kruhy o průměru kolem 15 cm a lžící je rozetřete.
Pokud si nejste jisti tvarem, můžete si kruhy na papír předkreslit. Hmota nabude, takže kdyby se kruhy nevešly na jeden plech, raději použijte dva.
Dejte plech do trouby, stáhněte teplotu na 130 °C a pečte asi 135 minut.
Troubu vypněte, ale korpusy ještě nechte při otevřených dvířkách dosušit. A potom vychladnout.
Ušlehejte šlehačku. Dávejte ji vždy mezi dva vychladlé korpusy a dort nazdobte nakrájeným exotickým ovocem.