Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
„Tento dezert bych doporučila především mladým sportovcům, kteří mají díky zvýšenému energetickému výdeji často chuť na sladké,“ hodnotí recept Zuzana Pavelková Šafářová, specialistka na zdravou výživu. „Navíc je jistě potěší, že látky obsažené v červené řepě zvyšují dle nejrůznějších studií i sportovní výkonnost. Nejen sportovcům červená řepa dodá minerály, obzvláště bohatá je na železo. Z tohoto důvodu bych tento dezert povolila rovněž ženám, které nedostatkem železa často trpí. Při přípravě dezertu doporučuji použít opravdu kvalitní vysokoprocentní čokoládu a ne pouze čokoládu na vaření, která obsahuje velké množství tuku. Kokosový olej volte za studena lisovaný. I když dezert obsahuje třtinový cukr, stále je to cukr. To mějte na paměti a dezert jezte s mírou.“
V míse dohromady smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva.
Najemno nasekáme červenou řepu.
Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni.
Přidáme řepu a promícháme.
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mix řepy s čokoládou a sypkou směs.
Do formy na pečení dáme pečicí papír, přelijeme na něj těsto a pečeme na 180 °C po dobu 45 minut. Poté necháme vychladnout.
Na polevu rozpustíme zbytek čokolády a kokosový olej ve vodní lázni.
Polijeme dort polevou a ozdobíme kousky čokolády a ovoce dle chuti.