Recepty Hlavní jídla S masem Double burger s červenou řepou

Ingredience

130 g mletého hovězího masa
1 lžíce slunečnicového oleje
1 celozrnná houska (velká)
1 plátek červené řepy (uvařené)
1 hrst ledového salátu (nakrájeného)
1 kyselá okurka
1 lžíce ajvaru
3 lžičky tatarské omáčky
sůl
mletý černý pepř
jarní cibule (nasekaná nať)

Postup přípravy

1

Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut ztuhnout.

2

Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme. Housku rozkrojíme natřikrát a všechny části opečeme na grilu z obou stran.

3

Na spodní díl dáme jednu lžičku Tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujeme polovinu množství salátu, položíme řepu, pomažeme druhou lžičkou Tatarské omáčky Hellmann´s a přiklopíme prostředním dílem housky. Na něj rozetřeme třetí lžičku Tatarské omáčky Hellmann´s, naaranžujeme zbytek salátu, přidáme maso a nahoru naneseme ajvar, okurky a nasekanou cibulku. Přiklopíme křupavým „víčkem“ housky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3