Recepty Dětská jídla Drobenka z tresky, pórku a brokolice

Ingredience

3 treskové filety
600 ml mléka
30 g másla
1 lžíce olivového oleje
2 pórky
40 g polohrubé mouky
100 g čedaru
1 hlávka brokolice
2 plátky celozrnného chleba
2 lžíce petrželky

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 180 ºC / 160 ºC na horký vzduch / plyn na stupeň 4. Tresku a mléko vložte do hrnce. Uveďte do varu a vařte na mírném ohni po dobu 5 minut. Odstavte z plotny, přikryjte a nechte 10 minut odstát. Vložte rybu do nádoby vhodné do trouby a vidličkou ji rozmačkejte na maličké kousky. Mléko oddělte.

2

Ohřejte máslo a olej v pánvi, přidejte pórek a restujte po dobu 5 minut. Přidejte mouku a několik minut povařte. Postupně přidávejte uschované mléko a rozmíchejte dohladka. Přidejte polovinu sýra.

3

Uvařte brokolici v páře a přidejte k rybě. Přelijte omáčkou.

4

Smíchejte zbylý sýr, strouhanku a petrželku a shora jimi pokrm posypejte. Pečte 20 minut, nebo dokud nezačne bublat a povrch se nezbarví dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3