Recepty Hlavní jídla S masem Dušená krůtí stehna na víně

Ingredience

4 krůtí stehna
3 lžíce másla
3 lžíce slunečnicového oleje
4 plátky anglické slaniny
1 cibule
1 hrnek bílého vína
sůl
mletý černý pepř
čerstvá petrželka
1 l kuřecího bujónu

Popis

TIP: Dušená krůtí stehna na víně nejlépe chutnají s bramborovou kaší a skleničkou dobrého vína.

Postup přípravy

1

Než začneme krůtí stehna připravovat, pořádně je očistíme a opláchneme vodou. Maso potřeme máslem, osolíme a opepříme.

2

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Olej rozehřejeme, přidáme cibuli a slaninu a smažíme dozlatova. Přidáme krůtí stehna a obou stran je osmažíme.

3

Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem. Připravíme si pekáč, kam vše přelijeme a zakryjeme pokličkou.

4

Troubu předehřejeme na 180°C a vložíme pekáč. Pečeme, dokud není maso měkké. Podle potřeby podlijeme vývarem.

5

Stehna podáváme posypané čerstvou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3