Recepty Hlavní jídla S masem Dušená krůtí stehna na víně

Ingredience

4 krůtí stehna

3 lžíce másla

3 lžíce rostlinného oleje

4 plátky slaniny

1 kus cibule

sklenička bílého vína

sůl

pepř

petrželková nať

1 l kuřecího vývaru

Popis

TIP: Dušená krůtí stehna na víně nejlépe chutnají s bramborovou kaší a skleničkou dobrého vína.

Postup přípravy

1

Než začneme krůtí stehna připravovat, pořádně je očistíme a opláchneme vodou. Maso potřeme máslem, osolíme a opepříme.

2

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Olej rozehřejeme, přidáme cibuli a slaninu a smažíme dozlatova. Přidáme krůtí stehna a obou stran je osmažíme.

3

Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem. Připravíme si pekáč, kam vše přelijeme a zakryjeme pokličkou.

4

Troubu předehřejeme na 180°C a vložíme pekáč. Pečeme, dokud není maso měkké. Podle potřeby podlijeme vývarem.

5

Stehna podáváme posypané čerstvou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4