Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve vlijeme tekuté suroviny a vejce do domácí pekárny, poté přisypeme prosátou mouku, cukr, sůl a rozdrobíme navrch droždí. Zapneme program bez ohřevu, pouze na propracování a necháme propracovat.
Na tvarohovou náplň vymícháme dohladka všechny uvedené suroviny a necháme chvilku v lednici. Pak připravíme drobenku.
Těsto vyjmeme z pekárny a rozválíme na plát, který rozdělíme na stejně velké dílky (můžete nařezat čtverce cca 5x5cm nebo vykrajovat sklenicí kolečka o stejném průměru, případně těsto po částech ukrajovat lžící a roztáhnout jej). Každý kousek poklademe trochou tvarohové náplně a dobře uzavřeme. Uzavřenou stranou klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do každého koláčku utvoříme důlek ( třeba omytou širší částí skořápky od vejce ) a naplníme povidly nebo marmeládou. Posypeme drobenkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme do růžova.