Dvojctihodné koláčky bez kynutí

Ingredience

500 g hladké mouky
250 ml mléka
200 ml slunečnicového oleje
3 vejce (jen žloutky)
84 g čerstvého droždí
2 lžíce moučkového cukru
1 špetka soli
1 citron (nastrouhaná kůra)
2 lžíce rumu
Na náplň
350 g plnotučného tvarohu
1 balení vanilkového cukru
2 lžíce moučkového cukru
1 vejce (jen žloutek)
švestková povidla
Drobeka
máslo
krystalový cukr
polohrubá mouka

Postup přípravy

1

Nejprve vlijeme tekuté suroviny a vejce do domácí pekárny, poté přisypeme prosátou mouku, cukr, sůl a rozdrobíme navrch droždí. Zapneme program bez ohřevu, pouze na propracování a necháme propracovat.

2

Na tvarohovou náplň vymícháme dohladka všechny uvedené suroviny a necháme chvilku v lednici. Pak připravíme drobenku.

3

Těsto vyjmeme z pekárny a rozválíme na plát, který rozdělíme na stejně velké dílky (můžete nařezat čtverce cca 5x5cm nebo vykrajovat sklenicí kolečka o stejném průměru, případně těsto po částech ukrajovat lžící a roztáhnout jej). Každý kousek poklademe trochou tvarohové náplně a dobře uzavřeme. Uzavřenou stranou klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do každého koláčku utvoříme důlek ( třeba omytou širší částí skořápky od vejce ) a naplníme povidly nebo marmeládou. Posypeme drobenkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme do růžova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3