Recepty Dezerty Pečené Dvoubarevný koláč přelitý čokoládovou omáčkou

Ingredience

Tmavé těsto:

100 g změklého másla + trochu na vymazání formy

250 g polohrubé mouky + trochu na vysypání formy

150 g krupicového cukru

1 vejce

1 lžíce kakaa

špetka soli

Tvarohová náplň:

750 g měkkého tvarohu

150 g zakysané smetany

2 vejce

50 g moučkového cukru

10 g vanilkového cukru

1 vanilkový puding

Čokoládová omáčka:

20 g čokoládového pudingu

100 g čokolády na vaření

1 lžíce kakaa

100 ml mléka

1 lžíce másla

500 ml smetany

Postup přípravy

1

Máslo utřeme s vejcem a cukrem. Do této směsi přidáme po částech mouku, kakao a sůl. Vypracujeme těsto.

2

V míse smícháme tvaroh a zakysanou smetanu. Přidáme vejce, mléko, oba druhy cukru a po částech i vanilkový puding. Důkladně vše spojíme.

3

Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na dno dáme část tmavého těsta, poté tvarohovou náplň a opět těsto.

4

Koláč pečeme při 150 °C 60 minut.

5

Na čokoládovou omáčku dáme vařit mléko. Jakmile bude teplé, přidáme do něj nastrouhanou čokoládu, máslo, kakao a čokoládový puding. Mícháme, dokud se nám nevytvoří hustá omáčka.

6

Omáčku necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4