Dýňová marmeláda s citrusy

Ingredience

900 g dýně Hokkaido
600 g pomeranče
200 ml vody
2 citrony
1 lžička mleté skořice
500 g krystalového cukru
želírovací cukr

Popis

TIP: Práce s želírovacím cukrem se liší dle značky, vždy čtěte návod na obalu.

Postup přípravy

1

Připravíme si dýni. Pečlivě ji očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranče a citrony oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

2

Očištěné ovoce a dýni vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme. Jakmile je dýně dostatečně měkká, vše rozmixujeme.

3

Do směsi přidáme cukr, skořici a želírovací cukr. Důkladně zamícháme a vaříme 5 minut.

4

Džem naplníme do teplých skleniček a obrátíme je víčkem dolů. Necháme je vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3