Recepty Polévky Dýňová polévka se slunečnicí

Ingredience

1 ks dýně Hokkaido
hovězí bujón
kari
sůl
mletý zázvor
drcené chilli
olivový olej
dýňová semínka
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Nejdříve vydlabeme vnitřek dýně a poté ji nakrájíme na malé kostičky (samozřejmě i s kůrkou, nebojte se, ona změkne). Dále osolíme, opepříme, přidáme koření kari (tak zhruba 2 lžíce, záleží dle chuti) a vložíme do rozpálené trouby zhruba na 25 minut. Když je dýně hotová, zalijeme ji předem připraveným vývarem (cca 0,5 litru – pokud bude polévka až moc hustá, přidejte vývaru více, ale já osobně miluju spíše hustější polévky), vše rozmixujeme, dochutíme lžičkou zázvoru a špetkou chilli. Pro lepší vzhled i chuť přidáme dýňová semínka a zakápneme olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3