Recepty Polévky Dýňová polévka ve skleničce se smetanou s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

kg dýně máslové
1 brambora (středně velká)
1 cibule (větší)
3 stroužky česneku
1 hrst petrželky
1 kostka kuřecího bujónu
1 muškátový oříšek
½ lžíce sójové omáčky
500 ml mléka bez laktózy
300 ml smetany ke šlehání bez laktózy
700 ml vody
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
celý kmín

Popis

TIP: Do polévky můžete přidat i jedno nastrouhané kyselejší jablko, získá tak zajímavou chuť.

Postup přípravy

1

Cibuli si nakrájíme na drobno a osmahneme na trošce olivového oleje. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme, společně s oloupanou bramborou. Přidáme k cibulce, krátce osmahneme a podlijeme vodou.

2

Přidáme sůl, pepř trochu kmínu a kostku bujónu. Pod pokličkou vaříme do změknutí, tedy cca tři čtvrtě hodiny.

3

Poté odstavíme z plotny, přilijeme mléko s nízkým obsahem laktózy, přidáme prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou petrželku a rozmixujeme do hladka.

4

Polévku vrátíme zpět na plotnu, prohřejeme, přidáme smetanu s nízkým obsahem laktózy, sojovou omáčku a nastrouhaný muškátový oříšek.

5

Přeléváme do zavařovacích sklenic a navrch přidáme lžíci zakysané smetany (lze ji doplnit až těsně před servírováním).

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3