Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Do polévky můžete přidat i jedno nastrouhané kyselejší jablko, získá tak zajímavou chuť.
Cibuli si nakrájíme na drobno a osmahneme na trošce olivového oleje. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme, společně s oloupanou bramborou. Přidáme k cibulce, krátce osmahneme a podlijeme vodou.
Přidáme sůl, pepř trochu kmínu a kostku bujónu. Pod pokličkou vaříme do změknutí, tedy cca tři čtvrtě hodiny.
Poté odstavíme z plotny, přilijeme mléko s nízkým obsahem laktózy, přidáme prolisovaný česnek, na drobno nakrájenou petrželku a rozmixujeme do hladka.
Polévku vrátíme zpět na plotnu, prohřejeme, přidáme smetanu s nízkým obsahem laktózy, sojovou omáčku a nastrouhaný muškátový oříšek.
Přeléváme do zavařovacích sklenic a navrch přidáme lžíci zakysané smetany (lze ji doplnit až těsně před servírováním).