Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Polévky Dýňová polévka

Ingredience

olivový olej
1 cibule
1 dýně Hokkaido
1 smetana na vaření (na zjemnění)
sůl
drcené chilli

Postup přípravy

1

Nejprve si rozpálíme olivový olej, na kterém necháme zesklovatět cibulku (kdo má rád může přidat i česnek). Jakmile je cibulka hotová stáhneme oheň a pustíme se do krájení dýně. Já mívám většinou dýni ze zahrádky, takže je čerstvá a má měkkou slupku. Pokud ale máte starší z obchodu, bude lepší ji oloupat, protože slupka by se nerozvařila. Na kostičky nakrájenou dýni přidáme k cibulce a chvilku ji restujeme, poté vše zalijeme vodou, přidáme sůl a chilli a necháme asi 30 min vařit, dokud dýně nebude měkká. Jakmile se dýně uvaří, celou polévku rozmixujeme do hladka, zjemníme troškou smetany a můžeme podávat třeba s křupavou banketkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do28.04.2025.
Nakoupit online
19h 48m
t d h m s
Mrkev
1 kg, volný prodej
-32%
24,90
16 90
Mrkev
1 / 2