Recepty Polévky Dýňová polévka

Ingredience

olivový olej
1 cibule
1 dýně Hokkaido
1 smetana na vaření (na zjemnění)
sůl
drcené chilli

Postup přípravy

1

Nejprve si rozpálíme olivový olej, na kterém necháme zesklovatět cibulku (kdo má rád může přidat i česnek). Jakmile je cibulka hotová stáhneme oheň a pustíme se do krájení dýně. Já mívám většinou dýni ze zahrádky, takže je čerstvá a má měkkou slupku. Pokud ale máte starší z obchodu, bude lepší ji oloupat, protože slupka by se nerozvařila. Na kostičky nakrájenou dýni přidáme k cibulce a chvilku ji restujeme, poté vše zalijeme vodou, přidáme sůl a chilli a necháme asi 30 min vařit, dokud dýně nebude měkká. Jakmile se dýně uvaří, celou polévku rozmixujeme do hladka, zjemníme troškou smetany a můžeme podávat třeba s křupavou banketkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3