Recepty Dezerty Pečené Dýňová roláda s vlašskými ořechy

Ingredience

150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
3 vejce
150 g dýňového pyré
200 g třtinového cukru
sůl
Na krém
250 g smetanového sýra (krémového)
25 g másla
115 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového aromatu
100 g vlašských ořechů (opražených a nasekaných)

Postup přípravy

1

Vejce s cukrem dáme do mísy a šleháme přibližně sedm minut na vysoké otáčky, až nám směs hezky nabude a získá světlejší barvu. Mezitím si vezmeme všechny sypké ingredience a prosejeme je do mísy.

2

Sypkou směs vmícháme do ušlehaných vajec společně s dýňovým pyré. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřátě na 190 °C přibližně čtvrt hodiny.

3

Hned po upečení roládu překlopíme na utěrku, kterou jsme si předem posypali moučkovým cukrem. Pečicí papír společně s utěrkou zarolujeme, poté necháme vychladnout.

4

Mezitím, co bude roláda chladnout, si připravíme krém. Vyšleháme krémový sýr s máslem (máslo by mělo mít pokojovou teplotu), přisypeme cukr, vanilkový extrakt, nasekané a opražené ořechy a vše zamícháme do krému.

5

Vychladlou roládu rozvijeme, potřeme krémem a opět důkladně smotáme, nyní již bez utěrky. Připravenou roládu zabalíme do alobalu a necháme v lednici odležet.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3