Recepty Hlavní jídla Dýňové halušky se zakysanou smetanou a slaninou

Ingredience

dýně Hokkaido (malá)
polohrubá mouka
1 vejce
sůl
voda
zakysaná smetana
česnek
pažitka
100 g anglické slaniny (pokrájané na kostičky)
cibule

Postup přípravy

1

Dýni oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme 1 vejce, hrnek vody a zamícháme.

2

Za stálého míchání přisypáváme polohrubou mouku (cca 300g) tak, aby těsto bylo tekuté tak akorát. Do vroucí a osolené vody poté tvarujeme (přes sítko na halušky) dané noky.

3

Až vyplavou, je hotovo. Podáváme se zakysanou smetanou s česnekem a pažitkou a nahoru přidáme vyškvařenou slaninu s cibulkou

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3