Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Dýni oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Semínka si odložíme stranou. Dýni nakrájíme na kostičky.
Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
Do rozehřáté hlubší pánve nalijeme olej a osmažíme nejprve cibuli, následně přidáme maso, které restujeme ze všech stran.
Do pánve přidáme dýni a opět restujeme. Směs podlijeme červeným vínem, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme 10 minut.
Po deseti minutách vše podlijeme vývarem, přidáme bobkové listy a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké.
Do směsi přidáme drcená rajčata a zamícháme. Krátce povaříme a ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Šťávu zredukujeme vařením na minimum, abychom nemuseli pokrm zbytečně zahušťovat.
Na druhé pánvi opražíme dýňová semínka. Hotové ragú podáváme posypané dýňovými semínky.