Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Dýňové ragú s vepřovým masem a praženými semínky

Ingredience

700 g dýně

300 g vepřového masa (plec)

1 větší cibule

1 červená paprika

3 stroužky česneku

100 g drcených rajčat

300 ml hovězího vývaru

1 sklenice červeného vína

2 bobkové listy

sůl

pepř

olej

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Dýni oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Semínka si odložíme stranou. Dýni nakrájíme na kostičky.

2

Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.

3

Do rozehřáté hlubší pánve nalijeme olej a osmažíme nejprve cibuli, následně přidáme maso, které restujeme ze všech stran.

4

Do pánve přidáme dýni a opět restujeme. Směs podlijeme červeným vínem, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme 10 minut.

5

Po deseti minutách vše podlijeme vývarem, přidáme bobkové listy a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké.

6

Do směsi přidáme drcená rajčata a zamícháme. Krátce povaříme a ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Šťávu zredukujeme vařením na minimum, abychom nemuseli pokrm zbytečně zahušťovat.

7

Na druhé pánvi opražíme dýňová semínka. Hotové ragú podáváme posypané dýňovými semínky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 21. 8. od 8:00 do 27. 8. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/26_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4