Dýňové sušenky s čokoládovými kousky bez lepku

Ingredience

1 dýně Hokkaido
150 g rýžové mouky
150 g pohankové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky soli
200 g krupicového cukru
120 ml slunečnicového oleje
1 vejce
2 lžíce javorového sirupu
1 lžička vanilkového aromatu
½ tabulky hořké čokolády

Postup přípravy

1

Dýni hokkaido si rozkrájíme na čtvrtky, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do rozpálené trouby na 180 °C péct 60 minut do měkka. Potom dýni rozmixujeme na hladké pyré.

2

Troubu si necháme zapnutou na 180 °C. Promícháme si rýžovou i pohankovou mouku s práškem do pečiva, skořicí, muškátovým oříškem, mletým zázvorem, solí a cukrem. K sypké směsi přimícháme dýňové pyré, olej, vejce, javorový sirup a vanilkový extrakt.

3

Do konečného těsta přidáme kousky čokolády a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme lžící kopečky.

4

Pečeme 14 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3