Recepty Dezerty Pečené Dýňový cheesecake se šlehačkou bez lepku
Ingredience
250 g dýně hokkaido
500 g tvarohu
200 g lučiny
2 vejce
100 g třtinového cukru
2 lžíce javorového sirupu
250 g bezlepkových celozrnných sušenek
1 lžička soli
1 lžička skořice
100 g tmavé čokolády
šlehačka dle potřeby
Popis

TIP: Cheesecake můžeme ozdobit tak, že po jeho okrajích kolem dokola vytvoříme krémové růžičky, na které poklademe čokoládové lístečky.

Postup přípravy
1
Nejprve dýni nakrájíme a uvaříme do změknutí. Mezitím si připravíme formu na pečení. Vymažeme ji máslem a vysypeme čokoládou nastrouhanou najemno. Sušenky rozdrobíme, případně nasekáme nadrobno v mixéru.
2
Dáme si rozpustit máslo a přilijeme ho k sušenkám, poté touto směsí vyplníme dno formy – pořádně ji upěchujeme, aby držela tvar.
3
Nyní si připravíme náplň – v míse si smícháme tvaroh s lučinou, vejcem, cukrem, špetkou soli a javorovým sirupem. Našleháme ji ručním šlehačem nebo vidličkou.
4
Když je dýně hezky měkká, slijeme vodu a dýni rozmixujeme na pyré. Počkáme, než vychladne, a přimícháme ho k tvarohové směsi. Tu pak přelijeme do připravené formy a zahlaďme na povrchu.
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C přibližně jednu hodinu do zlatova. Poté vyndáme a uložíme do lednice.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 10. 7. od 8:00 do 16. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/20_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4