Recepty Dezerty Pečené Dýňový cheesecake

Ingredience

2 balení bebe sušenek (kakaové)
300 g dýně Hokkaido (bez semínek)
100 ml polotučného mléka
2 vejce
40 g medu
1 ks vanilkového cukru (BIO)
250 g odtučněného tvarohu
250 g ricotty
1 lžička mleté skořice
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Na plech vyložený pečícím papírem si poklademe na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut.

2

Mezitím si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem.

3

Korpus dáme do trouby na 10 minut. Dále si v míse smícháme ricottu, tvaroh, vejce, med, vanilkový cukr, skořici a přidáme špetku soli.

4

Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a přidáme k tvarohové směsi. Vše vlijeme na korpus a pečeme dalších 45-60 minut. Povrch by měl zezlátnout a náplň ztuhnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3