Recepty Hlavní jídla S masem Falešná svíčková s karlovarským knedlíkem

Ingredience

Svíčková omáčka
150 g špeku
sůl
slunečnicový olej
300 g cibule
300 g mrkve
150 g celeru
150 g kořenové petržele
10 kuliček celého pepře
5 kuliček celého nového koření
80 g krupicového cukru
1 ks citronu
80 g plnotučné hořčice
bílý vinný ocet
200 ml smetany ke šlehání
50 g másla
100 g brusinek
1 citron
smetana ke šlehání (na ozdobu)
1 kg vepřové kýty
Karlovarské knedlíky
3 rohlíky (starší)
200 ml mléka
1 lžička soli
2 vejce
150 g polohrubé mouky
50 g másla (rozpuštěného)
muškátový oříšek
čerstvá petrželka
bílý pepř

Postup přípravy

1

Svíčková omáčka Očištěný kus masa prošpikujeme, osolíme, okořeníme a svážeme do úhledného válečku. Na oleji jej opečeme ze všech stran pak vyjmeme a ponecháme stranou. Zbytek špeku nakrájíme na kostičky, přidáme do rozpáleného oleje po masu , přihodíme nakrájenou zeleninu a orestujeme do zlatohněda, přidáme koření, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vhodíme okrájený a na plátky nakrájený citron (bez jadérek), zalijeme vodou s kostičkou masoxu, přidáme hořčici, osolíme, přiklopíme, vložíme do trouby. Pečeme, až je maso měkké, asi 1–1,5 hodiny při 220 st Poté maso vyjmeme z omáčky, vybereme koření a směs rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, octem, přidáme máslo a zašleháme šlehačku. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

2

Karlovarské knedlíky Rohlíky nakrájíme na kostičky ušleháme bílky se špetkou soli. ve větší míse rozmícháme žloutky, koření, sůl, mléko, máslo a mouku tak, aby vzniklo řidší těstíčko asi jako na palačinky. do této směsi přimícháme rohlíky a nakonec našlehané bílky. na ploše si rozprostřeme potravinářskou fólii, dala jsem dvě vrstvy, nemusí se mastit. na ni dáme směs a zamotáme do tvaru knedlíku, propícháme na několika místech nožem a vaříme 20-25 minut v osolené vodě. Uvařené vyjmeme z folie a nakrájíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3