Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Svíčková omáčka Očištěný kus masa prošpikujeme, osolíme, okořeníme a svážeme do úhledného válečku. Na oleji jej opečeme ze všech stran pak vyjmeme a ponecháme stranou. Zbytek špeku nakrájíme na kostičky, přidáme do rozpáleného oleje po masu , přihodíme nakrájenou zeleninu a orestujeme do zlatohněda, přidáme koření, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vhodíme okrájený a na plátky nakrájený citron (bez jadérek), zalijeme vodou s kostičkou masoxu, přidáme hořčici, osolíme, přiklopíme, vložíme do trouby. Pečeme, až je maso měkké, asi 1–1,5 hodiny při 220 st Poté maso vyjmeme z omáčky, vybereme koření a směs rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, octem, přidáme máslo a zašleháme šlehačku. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Karlovarské knedlíky Rohlíky nakrájíme na kostičky ušleháme bílky se špetkou soli. ve větší míse rozmícháme žloutky, koření, sůl, mléko, máslo a mouku tak, aby vzniklo řidší těstíčko asi jako na palačinky. do této směsi přimícháme rohlíky a nakonec našlehané bílky. na ploše si rozprostřeme potravinářskou fólii, dala jsem dvě vrstvy, nemusí se mastit. na ni dáme směs a zamotáme do tvaru knedlíku, propícháme na několika místech nožem a vaříme 20-25 minut v osolené vodě. Uvařené vyjmeme z folie a nakrájíme.