Falešná svíčková s karlovarským knedlíkem
Autor
Miroslav P.
Holýšov
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Svíčková patří mezi tradiční recepty české kuchyně. Vařila jí moje prababička, babička, maminka a zabydlela se i v naší domácnosti. Recept používáme pořád stejný, jen hovězí maso někdy nahradíme vepřovým.
Ingredience
Svíčková omáčka
150 g špeku
sůl
olej
300 g cibule
300 g mrkve
150 g celeru
150 g petržele
10 kuliček pepře (celého)
5 kuliček nového koření
80 g krupicový cukr
1 ks citronu
80 g hořčice plnotučná
ocet
200 ml smetany ke šlehání
50 g másla
100 g brusinky
1 citron
šlehačka (na ozdobu)
1 kg cepřová kýta
Karlovarské knedlíky
3 rohlíky (starší)
200 ml mléka
soli
2 vejce
150 g polohrubé mouky
50 g rozpuštěného másla
muškátový květ
petrželová nať
pepř (bílý)
Autorův příběh
Svíčková patří mezi tradiční recepty české kuchyně. Vařila jí moje prababička, babička, maminka a zabydlela se i v naší domácnosti. Recept používáme pořád stejný, jen hovězí maso někdy nahradíme vepřovým.
Postup přípravy
1
Svíčková omáčka Očištěný kus masa prošpikujeme, osolíme, okořeníme a svážeme do úhledného válečku. Na oleji jej opečeme ze všech stran pak vyjmeme a ponecháme stranou. Zbytek špeku nakrájíme na kostičky, přidáme do rozpáleného oleje po masu , přihodíme nakrájenou zeleninu a orestujeme do zlatohněda, přidáme koření, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, vhodíme okrájený a na plátky nakrájený citron (bez jadérek), zalijeme vodou s kostičkou masoxu, přidáme hořčici, osolíme, přiklopíme, vložíme do trouby. Pečeme, až je maso měkké, asi 1–1,5 hodiny při 220 st Poté maso vyjmeme z omáčky, vybereme koření a směs rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, octem, přidáme máslo a zašleháme šlehačku. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
2
Karlovarské knedlíky Rohlíky nakrájíme na kostičky ušleháme bílky se špetkou soli. ve větší míse rozmícháme žloutky, koření, sůl, mléko, máslo a mouku tak, aby vzniklo řidší těstíčko asi jako na palačinky. do této směsi přimícháme rohlíky a nakonec našlehané bílky. na ploše si rozprostřeme potravinářskou fólii, dala jsem dvě vrstvy, nemusí se mastit. na ni dáme směs a zamotáme do tvaru knedlíku, propícháme na několika místech nožem a vaříme 20-25 minut v osolené vodě. Uvařené vyjmeme z folie a nakrájíme.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4