Recepty Předkrmy Studené Fanouškovské jednohubky

Ingredience

600 g kuřecích jater
250 g másla
100 ml smetany na vaření
1 stroužek česneku
1 cibule
1 lžička provensálského koření
1 špetka kmínu
sůl
mletý černý pepř
vepřové sádlo
4 bagety (větší)
nakládaná paprika (v nálevu)

Postup přípravy

1

Játra očistíme a umyjeme. Necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli osmažíme na sádle dozlatova.

2

K cibuli přidáme játra, kmín a pepř. Játra usmažíme ze všech stran. Jakmile jsou jádra usmažená necháme je vychladnout.

3

Játra s cibulkou vložíme do misky, přidáme stroužek česneku, sůl, smetanu, máslo a provencálské koření. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.

4

Hotou paštiku dáme do čisté skleničky a uložíme do ledničky. Bagety nakrájíme na kolečka.

5

Bagetu potřeme paštikou a ozdobíme kouskem naložené papriky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3