Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Farmářský salát se ztraceným vejcem

Ingredience

Na ztracené vejce:
1 vejce
3 lžíce bílého vinného octa
Na salát:
250 g brambor
½ červené cibule
1 hrst polníčku
1 hrst čerstvých špenátových listů
40 g anglické slaniny
1 snítek kopru
sůl
mletý černý pepř
Na zálivku:
6 lžic olivového oleje
1 lžička kremžské hořčice
1 lžička medu
1 citron (lžíce šťávy)
1 lžíce sekaného kopru
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Připravíme si zálivku vyšleháním všech uvedených ingrediencí.

2

Brambory uvaříme i se slupkou a poté je necháme vychladnout. Slaninu nasekáme na kostičky a orestujeme ji na pánvi do křupava.

3

Do mísy vložíme polníček, špenát, nahrubo nasekaný kopr a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vše promícháme se zálivkou.

4

Do salátu vmícháme slaninu a opatrně i brambory nakrájené na plátky. Podle chuti můžeme salát osolit a opepřit. Poté připravíme ztracené vejce.

5

Do hrnce většího průměru nalijeme vodu a necháme ji zahřát tak, aby se v ní objevily bublinky, ale nevařila se. Do vody přidáme ocet a lžící vodu roztočíme, abychom vytvořili vír. Pozor, aby nebyl moc prudký.

6

Vejce rozklepneme do naběračky nebo hrníčku a opatrně ho vlijeme do víru. Čím více ve středu víru bude, tím bude kulatější. Pokud se nám vejce lehce rozvine, lžící jej můžeme zase zavinout. Vejce vaříme asi 4 minuty a poté ho opatrně přeneseme do misky se studenou vodou. Vejce podáváme spolu s hotovým salátem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2