Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Farmářský salát se ztraceným vejcem

Ingredience

Na ztracené vejce:
1 vejce
3 lžíce bílého vinného octa
Na salát:
250 g brambor
½ červené cibule
1 hrst polníčku
1 hrst čerstvých špenátových listů
40 g anglické slaniny
1 snítek kopru
sůl
mletý černý pepř
Na zálivku:
6 lžic olivového oleje
1 lžička kremžské hořčice
1 lžička medu
1 citron (lžíce šťávy)
1 lžíce sekaného kopru
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Připravíme si zálivku vyšleháním všech uvedených ingrediencí.

2

Brambory uvaříme i se slupkou a poté je necháme vychladnout. Slaninu nasekáme na kostičky a orestujeme ji na pánvi do křupava.

3

Do mísy vložíme polníček, špenát, nahrubo nasekaný kopr a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vše promícháme se zálivkou.

4

Do salátu vmícháme slaninu a opatrně i brambory nakrájené na plátky. Podle chuti můžeme salát osolit a opepřit. Poté připravíme ztracené vejce.

5

Do hrnce většího průměru nalijeme vodu a necháme ji zahřát tak, aby se v ní objevily bublinky, ale nevařila se. Do vody přidáme ocet a lžící vodu roztočíme, abychom vytvořili vír. Pozor, aby nebyl moc prudký.

6

Vejce rozklepneme do naběračky nebo hrníčku a opatrně ho vlijeme do víru. Čím více ve středu víru bude, tím bude kulatější. Pokud se nám vejce lehce rozvine, lžící jej můžeme zase zavinout. Vejce vaříme asi 4 minuty a poté ho opatrně přeneseme do misky se studenou vodou. Vejce podáváme spolu s hotovým salátem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3