Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: K bramborovým spirálům se hodí dip. Zkuste domácí pikantní dip.
Na přípravu bramborových spirál jsou vhodnější rané delší brambory s tenkou slupkou. Důkladně je očistíme a osušíme.
Z brambor je potřeba vytvořit spirály. To zvládnete pomocí kráječe na spirály nebo nože. Bramboru napíchněte na špejli a krouživými pohyby vyřežte spirálu od vrchu dolů.
Spirálky roztáhneme do délky, ochutíme je solí, lehce pomažeme česnekovou pastou a dáme je smažit do fritovacího hrnce.
Hotové spirály necháme odkapat na papírovém ubrousku, abychom se zbavili přebytečného oleje a můžeme podávat.