Festivalové bramborové spirály s česnekovou pastou

Ingredience

500 g brambor
1 lžíce česnekové pasty
sůl
slunečnicový olej

Popis

TIP: K bramborovým spirálům se hodí dip. Zkuste domácí pikantní dip.

Postup přípravy

1

Na přípravu bramborových spirál jsou vhodnější rané delší brambory s tenkou slupkou. Důkladně je očistíme a osušíme.

2

Z brambor je potřeba vytvořit spirály. To zvládnete pomocí kráječe na spirály nebo nože. Bramboru napíchněte na špejli a krouživými pohyby vyřežte spirálu od vrchu dolů.

3

Spirálky roztáhneme do délky, ochutíme je solí, lehce pomažeme česnekovou pastou a dáme je smažit do fritovacího hrnce.

4

Hotové spirály necháme odkapat na papírovém ubrousku, abychom se zbavili přebytečného oleje a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3