Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Vyzkoušejte také variantu s kysaným zelím.
Brambory oloupeme a nastrouháme je na nejjemnějším struhadle. Jemně nastrouhané brambory smícháme s hladkou a polohrubou moukou. Lehce osolíme a směs důkladně promícháme.
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou podle chuti osolíme. Jakmile začne voda vařit, přes sítko protlačíme halušky do vody a necháme je krátce povařit. Hotové halušky poznáme tak, že vyplavou na hladinu.
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozpálené pánvi.
Než se slanina usmaží, smícháme brynzu s haluškami. Nakonec přidáme hotovou slaninu a podáváme.