Recepty Hlavní jídla S masem Festivalové halušky s brynzou

Ingredience

700 g brambor
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
200 g brynzy
300 g anglické slaniny
sůl

Popis

TIP: Vyzkoušejte také variantu s kysaným zelím.

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme a nastrouháme je na nejjemnějším struhadle. Jemně nastrouhané brambory smícháme s hladkou a polohrubou moukou. Lehce osolíme a směs důkladně promícháme.

2

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou podle chuti osolíme. Jakmile začne voda vařit, přes sítko protlačíme halušky do vody a necháme je krátce povařit. Hotové halušky poznáme tak, že vyplavou na hladinu.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozpálené pánvi.

4

Než se slanina usmaží, smícháme brynzu s haluškami. Nakonec přidáme hotovou slaninu a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3